Gazdaság

2013.09.22. 23:11

Megállapodás a kormánnyal

Stratégiai szerződést kötött a magyar kormány vidékfejlesztési minisztere az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon tizenhat nagy magyar élelmiszeripari vállalattal. Köztük volt a sütőipari termékeiről ismert Fornetti Kft. is.

Barta Zsolt

Péntek délután a magyar élelmiszeripar tizenhat meghatározó vállalkozásának a képviselőjével írt alá stratégiai szerződést Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője. 

A Fornetti Kft. részéről dr. Szabó József ügyvezető igazgató szignálta a megállapodást. A miniszter az aláírások után elmondta: még több siker, és a magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek. Az élelmiszergyártókkal való megállapodás aláírásával élelmiszeripari termékeink visszaszerzik azt a presztízst, amellyel már korábban rendelkeztek. A szaktárca vezetője hangsúlyozta: a megállapodást aláíró vállalkozások erősítik azt az utat, azt az elvárást, amelyet a kormány, a vidékfejlesztési tárca képvisel a hazai élelmiszerekkel kapcsolatban. A kormány azt várja a tizenhat vállalkozástól, hogy a kormányzati stratégiai célok kidolgozása során működjenek együtt a szaktárcával. A minisztérium a döntés-előkészítési folyamatokban közvetlenül első kézből kaphat visszajelzést a tervezett intézkedések lehetséges hatásairól.

A Fornetti Kft. ügyvezető igazgatóját arról kérdeztük, hogy a nemzetközi piacokon is sikeresen terjeszkedő nagyvállalat számára mit is jelent a megállapodás. A hatoldalas szerződés olyan partneri együttműködést alapdokumentuma, melyben a magyar élelmiszerszektor és a vidékfejlesztés közös célkitűzések alapján kapcsolódik össze. A dokumentumban fontos szerepet kap a nemzeti fogyasztói tudat kialakítása, a fogyasztók egészségének a preventív és proaktív megőrzése és az élelmiszer előállítási folyamat során a környezet terhelés minimalizálása. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és dr. Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója
[/caption]

A minisztérium folyamatosan bevonja a vállalatot a stratégiai koncepciók kidolgozásába. A kecskeméti cég pedig a gyakorlati tapasztalatok rendelkezésre bocsátásával, elemzésekkel, értékelésekkel segíti a nemzeti vidékstratégia kormányzati megvalósítását. Emellett szó esik a dokumentumban arról is, hogy a cég részt vesz a vidéki munkahelyek bővítésében, a helyi gazdaság fejlesztésében. Dr. Szabó József azt is hangsúlyozta, hogy a kormány a megállapodásokat aláíró cégekkel együtt elkötelezett harcot kíván folytatni a szürke és a feketegazdaság  ellen. A minisztérium a maga eszközeivel segíti a termékek hazai piacainak és a külföldi piacainak a bővítését is, mondta végül a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!