Gazdaság

2012.05.18. 13:12

Szerény eredményt termelt a Bajavíz

Címkék#Baja

Az előző évhez képest öt százalékkal több vizet adott el a fogyasztóinak 2011-ben a Bajavíz Kft., ezzel azonban a tervezettnél kisebb mennyiséget - 3,4 millió köbmétert - értékesített.

Kubatovics Tamás

Az 1,2 milliárdos tavalyi árbevétel mégis meghaladta az előzetesen megcélzott szintet, amiben a szennyvízszolgáltatásért kapott, a tervezettnél 15 millióval nagyobb összeg játszott szerepet. Így összességében az előző évinél 7, a tervezettnél 1 százalékkal nagyobb árbevételt produkált a térségi önkormányzatok tulajdonában álló cég. Mint a társaság éves beszámolójából kiderül: a közel 140 főt foglalkoztató, osztalékot nem fizető vállalkozás 23,7 millió forint eredményt produkált, pedig a bajai uszoda 21,6 milliós árbevétel mellett 93 milliós veszteséget termelt.

Az idei üzleti tervben a tavalyival megegyező vízmennyiséggel és pénzügyi eredménnyel, ám 30 millióval nagyobb bevétellel - azaz 2 százalékos növekedéssel -  számolnak. Ugyanakkor Székelyhidi András ügyvezető igazgató az üzleti terv kapcsán arra hívta fel a tulajdonosok figyelmét, hogy a víziközmű-hálózat rekonstrukciójára, felújítására a tervezettnél nagyságrendekkel többet kellene költeni, az idei fejlesztési terv 190 millió forint kiadást tartalmaz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!