Gazdaság

2012.05.25. 17:56

Milliárdos beruházás Kecskeméten

Címkék#Kecskemét

Új csomagolóüzemet és logisztikai központot épít egy növényvédő szerek kiszerelésével és raktározásával foglalkozó kft.

PN

Az ismét folyamatosan növekvő megrendelések miatt zöldmezős beruházással új csomagolóüzemet és logisztikai központot épít Kecskeméten az elsősorban különböző termények, valamint növényvédő szerek kiszerelésével és raktározásával foglalkozó Agropack Trió Kft. - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Liptai Imre, a társaság munkatársa.

Az összesen 1,8 milliárd forintos programot saját erőből, hitelből és 750 millió forintos pályázati forrás segítségével valósítják meg a társaság tulajdonában lévő 1,8 hektáros területen.

Liptai elmondta, két, egyenként 1500 négyzetméteres, korszerű anyagmozgató berendezésekkel felszerelt raktárbázis, egy 600 négyzetméteres csomagolóüzem, valamint egy 3500 négyzetméteres komplexum készül. Mindemellett több száz millió forintot költenek technikai és technológiafejlesztésre, többek között korszerű csomagolósorok beszerzésére.

A fejlesztéssel párhuzamosan létszámbővítés is lesz, a teljes beruházás jövő márciusra készül el. A vezető hazai termelőket és gyártókat kiszolgáló Agropack már eddig is jelentős összegeket áldozott az egykori Agroker-telephely fejlesztésére. Legutóbb az iparvágányt korszerűsítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!