Gazdaság

2012.04.15. 20:04

Új gyár indult be, mert nincsen kocsi ülés nélkül

Beindult a gyártás a Johnson Controls autóülés-összeszerelő üzemében Kecskeméten, ahol a Mercedes-Benz B-osztályú autóihoz készítik az üléseket.

Zsámbóki Dóra

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a gyártásban közvetlenül részt vevő munkavállalók valamennyien munkanélküliek voltak, mielőtt a vállalathoz csatlakoztak volna. A dolgozók munkába lépésük előtt a kecskeméti munkaügyi központ és a Türr István Képző és Kutató Intézet oktatási programjának segítségével minden szükséges képesítést megszereztek.

Az üzemben jelenleg százharmincan dolgoznak, de a cég a második műszak beindításával további 70 munkavállaló foglalkoztatását tervezi. Az amerikai Johnson Controls 2007 óta van jelen Magyarországon. Kecskeméten kívül a társaságnak Mezőlakon és Móron fém ülésalkatrészeket gyártó üzemei találhatók. 2010-ben a Johnson Controls felvásárolta a Seton Hungary pápai üzemét, mely bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő. A kecskeméti új üzemmel 2500 főre nőtt a vállalat magyarországi alkalmazottainak száma.

A kecskeméti üzemben különböző típusú – sztenderd és sportüléseket, különböző színű, anyagú, illetve légzsákkal és ülésfűtéssel is ellátott – autóüléseket gyártanak.

Zsámbóki Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!