Gazdaság

2011.09.15. 18:48

Ötszáz forinttal lett több a tiszteletdíj Pálmonostorán

A jövőben ötszáz forinttal több tiszteletdíjat kapnak a helyi önkormányzati képviselők. Az erről szóló előterjesztést szerdai ülésén fogadta el a testület.

Vajda Piroska

A tiszteletdíj-emelést az esélyegyenlőség alapján rendelet írja elő. Eszerint a képviselőknek és a külsős bizottsági tagoknak egyforma juttatást kell biztosítani – tájékoztatta a Petőfi Népét Rádiné Gémes Ildikó polgármester asszony.

Elmondta, a testület hat tagja eddig is csak jelképes összeget, havonta 5000 forintot kapott, plusz 500 forint járt annak a képviselőnek, aki bizottságnak is tagja. Mivel a külsős bizottsági tagok eddig 1000 forintot kaptak ülésenként, ehhez igazítják a képviselők juttatását is. Mindez az év hátralévő részére 15 ezer forint pluszkiadást jelent az önkormányzatnak.

Az ülésen tárgyaltak még a költségvetés első félévi teljesítéséről, szociális juttatásokról, valamint az általános iskola tanévindításáról is.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!