Gazdaság

2010.11.28. 22:33

Nem lesz tó a Gerjén, kilopnák belőle a halakat

Címkék#gazdaság

Korábbi terveikkel ellentétben nem szélesítik halastóvá a Gerje patakot a kőröstetétleniek. Nincs rá pénzük és gondozni sem tudnák.

PN

A tó tanulmánytervének elkészítésére ugyan kapott támogatást az önkormányzat, ám jelenleg nincs kiírva olyan pályázat, amelyen forrást lehetne szerezni a kivitelezésre. Az utóbbi időben a horgászok lelkesedése is alábbhagyott. Most azt mondják, jobban járnak, ha nem a Gerje duzzasztásával alapítanak horgászparadicsomot, mert valószínűleg nem tudnák annak gondját viselni.

A tavaszi áradáskor a Tiszából a Gerjén felúszó halakra tömegesen vetették rá magukat a rabsicok, a hálóikkal valósággal kirabolták a vizet. Eme rossz tapasztalatok alapján az egyesületiek kétségbe vonják, hogy meg tudnák védeni a mintegy két kilométer hosszon elképzelt tavuk halállományát. Mindenesetre a tóról nem mondtak le.

– Bőven áll körüttünk a belvíz, megvizsgáljuk a falu környékét, hol gyűlik össze tartósan a csapadék és majd ott létesítünk tavat, a szárazságban kútról tápláljuk majd. Egyelőre nem tudjuk, hogy miből valósítjuk meg, de minden lehetséges pályázaton megpróbálunk központi támogatást szerezni – bocsátotta előre Pásztor Imre polgármester. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!