Gazdaság

2009.04.26. 17:59

Aláírásgyűjtés egy városi kórházért

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a kiskunhalasi kórház dolgozói annak érdekében, hogy az önkormányzat vegye vissza az intézmény működtetését a jelenlegi menedzsment irányításával a HospInvest Kft-től.

P. Á.

Eddig közel másfélszáz aláírás gyűlt össze, a jegyzéket a hétfői képviselőtestületi ülésen adják át a polgármesternek.

A kórházi beszámoló, amely az elmúlt évi teljesítményt tartalmazza napirenden lesz a halasi közgyűlés holnapi képviselő-testületi ülésen, ahová Kollányi Gábort, a halasi Semmelweis Kórházat is működtető HospInvest Kft. elnökét is várják.

A kórház dolgozói értekezletén fogalmazódott meg az intézmény munkavállalói részéről, hogy a jelenlegi pénzügyi válság idején, nem látják biztosítottnak a kórház működését, amely létbizonytalanságot kelt a dolgozók körében. Ezért arra kérik a képviselő-testületet, hogy a jelenlegi vezetés mellett vegye vissza a HospIsnvest Kft-től a kórház működtetését – mondta el dr. Balogh István a neurológiai részleg vezető főorvosa. Eddig közel másfélszáz aláírás gyűlt össze.

Közben a kórház vállalkozási szerződésben foglalkoztatott orvosai és a többi dolgozó is megkapták bérüket, múlt héten még úgy tűnt, hogy jó pár hetet fog késni a kifizetés. A szemlencseműtétek továbbra is szünetelnek, a beszállítóval továbbra sem sikerült megállapodni – mondta el Romhányi Zoltán, a halasi kórház ügyvezető igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!