Gazdaság

2009.01.27. 11:29

Nincs vész a nagy kiskunhalasi vállalkozásoknál

Címkék#Kiskunhalas

A gazdasági válság ellenére is megalapozott működést, fejlesztést, de még béremelést is tervez Kiskunhalas két nagy munkaadója: a világhírű farmermárkát gyártó, csaknem félezer alkalmazottal dolgozó üzem, illetve a német tulajdonban lévő papírgyár.

K. Z.

A Halaspacknál február végén dőlhet el, milyen mértékű fizetésemelést vezetnek be – mondta tudósítónknak Bodrogi József vezérigazgató, aki nemrég tárgyalt a német féllel, miután a tulajdonos elégedetten nyilatkozott a papírgyárban 2008-ban felépített hatalmas új csarnokról. (A Halaspack évente 14 ezer tonna papírt dolgoz fel, s nemrég Romániában indította el leányvállalata működését.)
A Levi’s kiskunhalasi gyárában – mint a brüsszeli központ tájékoztatása fogalmaz – még mindig heti 5 napos munkaidő van érvényben, miután a dolgozók és a különféle munkaterületek átcsoportosításával biztosítják az optimális munkaszervezést. A válság ellenére itt is fognak a dolgozóknak béremelést fizetni – közölte a cég vezetősége.
Óvatos derűlátás jellemzi az egyik legnagyobb halasi építőipari céget, a Merkbaut is, amely tavaly a krízis ellenére növekedéssel zárta az évet, és 2009-re sem terveznek létszám- vagy kapacitáscsökkenést, sőt: szerény bevétel-növekedésre számítanak – hangzott el a cégcsoport nemrégiben tartott találkozóján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!