Gazdaság

2009.01.23. 14:32

Mercedes-gyár: nem találtak semmit, halad tovább a munka

Befejeződtek a régészeti munkálatok a kecskeméti Mercedes-beruházás területén.

T. V.

Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármestertől megtudtuk: az archeológusok lényegében semmit nem találtak. Egyébként pedig minden a tervek szerint halad. A belterületbe vonás, a telekalakítás és a terület művelési ág alóli kivonása egyaránt megtörtént.


A mintegy 450 hektár már Kecskemét tulajdonába került, erről megvan a földhivatali bejegyezés. A következő lépés az lesz, hogy a jövő pénteki képviselő-testületi ülésen zárt, meghívásos pályázatot írnak ki az értékesítésre.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] A kép magáért beszél...
[/caption]Mint kiderült, ez a helyi vagyonrendelet alapján kötelező, de a Mercedes esetében csak technikai kérdés. A vételár mintegy hétmilliárd forint lesz.

Amikor a pályázat lezárul, akkor kötik meg az adás-vételi szerződést.
Az alpolgármestertől megtudtuk azt is: a Daimler és a város kétheti rendszerességgel személyesen egyeztet, hiszen számos részletet folyamatában tisztázni kell.

Vannak, akik már szeptembertől ide szeretnék beiskolázni gyermekeiket

Az elkövetkező időszak egyik nagy feladata lesz megoldani a családostul ide érkező német munkavállalók gyerekeinek iskoláztatását. Erről várhatóan a februári képviselő-testületi űlésen esik szó.

Az idő sürget, hiszen néhányan már szeptembertől itt akarják iskolába járatni gyerekeiket. Az alpolgármester asszony úgy tudja: nagyjából 160, a Daimler által küldött munkavállaló érkezik a városba. Legtöbben 2011. első hónapjaiban lesznek itt, abban az időszakban, amikor beindul az üzem. A németek maximum három évet töltenek Kecskeméten. Idővel csökken majd a külföldfiek száma, nagyjából hetven főre.

Az idő sürget, hiszen néhányan már szeptembertől itt akarják iskolába járatni gyerekeiket. Az alpolgármester asszony úgy tudja: nagyjából 160, a Daimler által küldött munkavállaló érkezik a városba. Legtöbben 2011. első hónapjaiban lesznek itt, abban az időszakban, amikor beindul az üzem. A németek maximum három évet töltenek Kecskeméten. Idővel csökken majd a külföldfiek száma, nagyjából hetven főre. A kép magáért beszél... -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!