Gazdaság

2009.01.28. 11:13

Meddig üzemel a Paksi Atomerőmű?

Címkék#gazdaság

Az év közepén derülhet ki, hogy meghosszabbítják-e 20 évvel a Paksi Atomerőmű négy blokkjának 2012 és 2017 között lejáró üzemidőit.

kalohirek.hu

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) illetékes szervezete az idei év közepéig dönt a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításának engedélykérelméről és az ehhez szükséges feladatok meghatározásáról.

Az erőmű négy blokkjának jelenlegi engedélyezett 30 éves üzemideje 2012 és 2017 között jár le, ám a Paksi Atomerőmű november közepén már beadta engedélykérelmét az OAH-hoz a blokkok 20 éves üzemidő-hosszabbításának programjáról.

Ez a program a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IEAE) és az OAH részvételével készült el és az utóbbi szervezet bírálja majd el 2009 közepéig.

Bács-Kiskunban is morognak hétfőnként a szirénák

Az atomerőmű körül elhelyezkedő 30 kilométer sugarú kör területén rendszeresek a morgatópróbák.

A területen több mint 230 ezer ember él. Ebben a körben működik a Lakossági Tájékoztató és Riasztási Rendszer 227 darab szirénája.

A területen több mint 230 ezer ember él. Ebben a körben működik a Lakossági Tájékoztató és Riasztási Rendszer 227 darab szirénája. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!