Gazdaság

2009.01.26. 09:19

Jogilag is egybeolvadtak az üzletek

A SPAR tavaly sikeresen magába olvasztotta a Plus-t, azonban még nem ért véget a fúzió, a Plus-üzletek átalakítása mellett a dolgozókat is átképzik, hogy a diszkonthoz szokott személyzet képbe kerüljön az új választékkal, illetve a SPAR-nál alkalmazott rendszerekkel.

Pozsgai Ákos

A napokban jelentette be a SPAR, hogy 2008. december 31-el beolvasztotta magába a Plus üzlethálózatot, amelynek révén 174 diszkontáruház került a fennhatósága alá. A fúzió számos változást hozott a két cég életében, különösen ami a dolgozókat illeti: nem volt kétséges, hogy a SPAR mind a 2300 alkalmazottat átveszi az üzletlánctól.
Ennek fényében január elsejétől a Plus áruház dolgozói is a Spar alkalmazottai lettek.

A Plus-üzletek felvásárlását követő napokban több tájékoztatót, értekezletet is tartottak a dolgozóknak, amelyeken a jövőbeni tervekről és az őket érintő változtatásokról informálódhattak – mondta el Kiss Judit a SPAR humán erőforrás igazgatója. Ezzel párhuzamosan több lépésben elindult egy, a SPAR-kultúrára, a választék bővítésére, illetve a cég által alkalmazott rendszerek átállására felkészítő képzési program a dolgozók részére. Kiss Judit elmondása szerint mindez elengedhetetlen volt, tekintve, hogy a társaság elképzeléseinek középpontjában a Plus-üzletek szupermarketté való alakítása áll. Ehhez a korábbi diszkontválaszték több ezer termékkel történő kibővítése szükséges. Ezért nemcsak képzik, hanem tovább is bővítik a dolgozói létszámot. Persze, a konkrét üzletenkénti létszám a választékon kívül jelentősen függ a realizált forgalomtól is. Mint ahogy Kiskunhalason az is kérdéses még, hogy a megmarad-e a mindkettő: a Bethlen Gábor téren működő SPAR és a Semmelweis téri SPAR családba tartozó Plus áruház.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Rengeteg plusz lesz a SPAR-ban a Plus-hoz képest...
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!