Gazdaság

2009.01.30. 13:36

Háromszáz mázsa halat telepítenek idén

Nem panaszkodhatnak a horgászok, elegendő halat telepítettek az elmúlt évben a tiszaugi holtágba.

Sz. T.

Két évvel ezelőtt tíz éves bérleti szerződést kötött az önkormányzat Király Zoltánnal. A helyi szakember feladata a szivattyútelep működtetése, a nádvágás, és természetesen a haltelepítés is, igaz a bevételt is ő teszi zsebbe.
Az elmúlt évben több mint háromszáz mázsa halat telepített a holtágba. Ennek egy része azonnal fogható, míg a többi csak néhány év múlva. Meg is lett az eredménye, mert egyre többen váltottak horgász engedélyt a vízre. Király Zoltán az első öt évben 1 millió 250 ezer forint éves bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. Öt év után 250 ezer forinttal emelkedik a díj összege. Korábban, míg az önkormányzat végezte a holtág kezelését, a bevételt nem visszaforgatta haltelepítésre, hanem az egyéb hiányok pótlására fordította. Mivel nem volt megfelelő mennyiségű hal telepítve, egyre kevesebb volt a horgász. Most mióta tudják a horgászok, hogy van hal a vízben, egyre többen jönnek nem csak a környező településekről, de más megyékből is. A szakember azt tervezi, hogy ebben az évben is legalább háromszáz mázsa halat telepít a holtágba, hogy még több horgász tudjon szenvedélyének hódolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!