Gazdaság

2009.01.13. 13:15

Halas: most nem terveznek növekedést

Címkék#Kiskunhalas

A válság és az általános borúlátás ellenére tavaly is stabil, 10 százalékos növekedést ért el a halasi gazdaság. Az óvatosság érdekében mindenesetre a városvezetés 2009-et illetően nem tervez további növekedést.

K. Z.

A korábbi években megszokott nagyságrendben nőtt a helyi vállalkozások nettó árbevétele tavaly Kiskunhalason. Ez az év végi iparűzésiadó-mérlegből derül ki, amelyet több mint 103 százalékon teljesítettek a helyi vállalkozások.
Hasonló gyarapodás figyelhető meg a többi helyi adónemben, így összességében az év eleji előirányzatokhoz képest több mint 30 millióval nagyobb a bevétele a halasi költségvetésnek.

A városháza vezetése szerint jó jel, hogy sikerült az előre tervezett helyiadó-bevételt tartani. – Az utóbbi években mindig 10 százalék körüli növekedést irányoztunk elő, és a számításaink mindig megvalósultak. Ez nemcsak a városháza tervezési munkáját dicséri, hanem főként a helyi gazdaság szereplőinek munkáját, hiszen az ő teljesítményük növekedéséről van szó – mondta a polgármester.
Várnai László hozzátette: a helyi adók elengedhetetlen forrásai a városfejlesztési kiadásoknak. Ugyanakkor 2009-et illetően – éppen a fejlesztések biztonsága és fedezete érdekében – óvatos helyiadó-bevételi tervet készítenek. Az idei évben – a pénzügyi válság és a központi megszorítások miatt - a halasi városvezetés hosszú évek óta először nem tervez emelkedést a helyiadó-bevételekben: 2009-ben a tavalyi szintet célozzák meg – jelentette be a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!