Gazdaság

2008.08.19. 10:58

Megalapította magyar cégét a Mercedes

Megalapította a Daimler AG új, kecskeméti gyártóbázisához magyar vállalatát, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-t.

napi.hu

A beruházást június 18-én jelentette be a német konszern, a magyar leányvállalat alapító okiratát egy nappal korábbra dátumozták, a kft.-t egyébként a napokban nyilvántartásba vette a cégbíróság - írja a Népszabadság.

A budapesti székhelyű társaság fő tevékenysége közúti gépjármű gyártása, de a működési terület rendkívül széles, gyakorlatilag az autógyártás összes elemét bejelentették.

A vállalat jegyzett tőkéje a vonatkozó törvényben minimálisan megszabott 500 ezer forint. A kecskeméti beruházás összege 800 millió euró - 192 milliárd forint -, 2500 embernek terveznek munkát adni, 2011-ben indítanák be a termelést évi 100 ezer gépkocsival, ami 2013-ra évi 300 ezerre futna fel.

A gyárban elsősorban a kiskategóriájú Mercedeseket gyártanák: az A és a B osztályt, de itt készülne a Volkswagen Golfnak és a Ford Focusnak a vetélytársa, az A osztályra épülő sportos terepjáró, sőt, kompakt egyterű és kabrió is.
A magyar kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak nyilvánította a projektet, és jogszabálycsomaggal - elsősorban az engedélyeztetési eljárás meggyorsításával - támogatja azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!