Gazdaság

2008.03.28. 16:39

Rossz utak, haragos képviselők

Címkék#gazdaság

A megyei közgyűlés nem fogadta el a közúthálózat helyzetéről szóló tájékoztatót.

Balai F. István

Szidták az állami közutak minőségét a képviselők a megyei közgyűlésben pénteken. Nem is fogadták el a közúthálózat helyzetéről szóló tájékoztatót, amivel hivatalos rangra emelték az elégedetlenséget.

Pedig a tájékoztatás készítője, Iványi István, a Magyar Közút Kht. Bács-Kiskun megyei igazgatóságának vezetője időt és fáradságot nem kímélve magyarázta, hogy az általa vezetett munkaszervezetnek immár vajmi kevés köze van az utak minőségéhez, mert sem pénzzel, sem döntési joggal nem rendelkezik önállóan.
Az utak minőségére zúduló kritikát Fliszár Károly (MSZP) képviselő erősítette fel az elutasítás irányába, miután felháborodottan tette szóvá az E75-ös útburkolat Városföld és Kunszállás közötti szakaszának évek óta felmart, de máig ki nem javított állapotát.
Sok bírálat érte az 51-es és 52-es főutak minőségét is, többen pedig azt tették szóvá, hogy a korábban beígért fejlesztések rendre elmaradnak, vagy hiányosan valósulnak meg. Iványi István a pénzhiányból adódó kényszerűséget említve reagált arra a gúnyos megjegyzésre, miszerint Bács-Kiskunban az utak felújítását és karbantartását a sebességkorlátozó táblák felállításának módszerével oldja meg a Magyar Közút Kht.

Országos összehasonlításban kimondottan jó a helyzet az utak teherbírási állapotát nézve, ami meglepő módon a homokos talajnak, a jó vízelvezető képességnek köszönhető.
Az elégedetlenségüket pártállásra tekintet nélkül, 31 tartózkodó szavazattal fejezték ki a képviselők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!