Gasztronómia

2010.11.24. 00:00

Édes karácsonyi ajándékok a konyhából

Az ünnepeket megédesíteni néhány finom falattal vagy korty itallal mindannyiunk vágya, hiszen jót enni és inni mindenki szeret. Ajándékba is adhatunk különleges, házi készítésű finomságokat. Ötletbörze!

Mindmegette.hu

Likőrök

Akár novemberben elkezdhetjük készíteni a finom likőröket, nemes italokat. A fűszeres vagy kávés, gyümölcsös vagy csokis likőr elsősorban a hölgyek számára lehet kedves ajándék. Meleg szívvel ajánljuk elkészítésre a szicíliai limoncello (citromlikőr) vagy az ír Bailey’s házi változatát. A tojáslikőr és a csokilikőr is kedvelt klasszikus, de málnás, epres, feketeribizlis vagy bármilyen gyümölcsös likőrt is készíthetünk. Ehhez fagyasztott gyümölcsöt helyezünk egy befőttes üvegbe, némi cukrot szórunk rá, majd felöntjük vodkával. Beledobhatunk egy rúd vaníliát is félbevágva, ízlésünk szerint más fűszerekkel (csillagánizs, szegfűszeg, fahéj) is ízesíthetjük. Néhány naponta megrázogatjuk az üveget, hogy a cukor feloldódjon, majd karácsony előtt leszűrjük, szépséges üvegekbe töltjük. A gyümölcsöket nem dobjuk ki! Remek lesz gyümölcssalátába, túrótortába, vagy akár a szilveszteri bóléba.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Házi készítésű trüffel
[/caption]

Férfiak a keményebb, kevéssé édes italokat szeretik inkább. Őket meglephetjük paprikapálinkával, ágyas pálinkával.

További ünnepi likőrök a karácsonyfa alá >>>

Bonbonok, trüffelek, kandírozott gyümölcsök, lekvárok és chutneyk, Gyümölcskenyerek és mézeskalácsok >>>

Püspökkenyerek >>>

Minden karácsonyi téma egy helyen >>>


 

Mindmegette.hu Házi készítésű trüffel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!