Gasztronómia

2010.09.19. 00:00

Szilvás desszertkalandok

A sokféle fajtával büszkélkedő kékszilva nyár közepétől kelleti magát a zöldségárusoknál, igazán mégis nyár végén, ősz elején irányul rá a figyelem.

Mindmegette.hu

Jólesik a szilvás papucs reggelire, máskor egy krémes szilvaleves vagy a megunhatatlan gombóc ebédre, de se szeri, se száma a lepények, piték, rétesek, torták variációinak, no és persze lekvár is sok helyen készül a jóféle besztercei szilvából.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Pite szilvából, áfonyából és gránátalmából
[/caption]

Önállóan is nagyszerű desszertalkotó, de izgalmas kulináris kalandokra hívogat társítása a késő nyár egyéb, vele harmonizáló gyümölcseivel. Már csak azért is érdemes kipróbálni, mert a szilva más és más előnyös tulajdonságai mutatkoznak meg különféle tésztaburkok között, nem is szólva arról, hogy feldarabolva vagy épp krémesítve, izgalmasan fűszerezve olyan ízélményben lehet része bárkinek, amit korábban nem is sejtett erről a gyümölcsről!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!