Gasztronómia

2010.08.30. 00:00

Savariai lakoma

Lassan közeleg az ősz, letelnek a szabadságok, lassan és kényszerűen a nyaralók is visszaszoknak a mindennapi munkába, és a kisebb és nagyobb lurkók legnagyobb örömére kezdődik a bölcsőde, óvoda és persze az iskola is.

Mindmegette.hu

A közel 2000 éves Szombathely, - az antik Savaria - története egyedülálló, hiszen ez az egyetlen város Magyarországon és a Kárpát-medencében is, amely megalapítása óta mind a mai napig lakott település. Fontos kereskedelmi út volt az őskori eredetű Borostyánkő-út, amely mellett Savaria jelentősége és ismertsége elsősorban híres szülötte, Szent Márton nyomán mindig töretlen volt. Dicső korszakát követően település jelentősége hosszú évszázadokon át háttérbe szorult, hajdanvolt szerepét csak a XVI. század végén szerezte vissza.  Szombathely a legrégebbi alapítású magyar város, Vas megye székhelye, melyet a Nyugat királynőjének is neveznek.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] De vajon mit ettek a légiósok?
[/caption]

A Apicius módra készülő hústekercsek, a mézes sült hús és a Frontinus csirke receptjéért kattintsatok cikkünkre >>>



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!