Gasztronómia

2010.06.19. 00:00

Lecsó-körkép

Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Valójában nincs egységes recept, hiszen valaki a rizses lecsóra esküszik, más a tojásosra, de olyan is van, aki azt mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...

Mindmegette.hu

Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell hozzá, ám mindezt kiegészíthetjük mindenféle földi jóval: tarhonyával, rizzsel, kolbásszal, virslivel, szalonnával, tojással, karfiollal, zöldbabbal, burgonyával, cukkínivel, babbal, gombával. És akkor még az egyéni fűszerezésről nem is beszéltünk. Mert van, aki erősen szereti, van aki fokhagymával, pirospaprikával, és előfordul az is, hogy valaki semmilyen fűszert nem használ, mondván, hadd jöjjön ki a zöldségek valódi íze. Mondhatnánk azt is: ahány ház, annyi lecsó!

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Lecsó kolbásszal
[/caption]

Aztán itt vannak a legkülönfélébb lecsós ételek, amelyek a legnagyobb ínyencek igényeit is kielégítik: a lecsós hal, a lecsós pizza vagy a lecsós burgonya. Bizony, van új a nap alatt!  Olvasd el cikkünket, és próbálj ki néhány - a hagyományostól eltérő - lecsóreceptet!

További lecsós receptek a Mindmegettén >>>

Ahány ház, annyi lecsó! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!