Gasztronómia

2010.06.25. 00:00

Körözött, a legfinomabb kence

A körözött nem hungarikum, Liptauer néven fogyasztják Ausztriában, Szlovákiában Smirkas néven kerül az asztalokra, és Észak-Olaszországban is lehet vele találkozni.

Mindmegette.hu

Készíthetjük juhtúróból is, vagy ha ez az igen intenzív íz túl sok, akkor tehén- és juhtúró keverékéből. Ha kicsit több tejföllel esetleg joghurt hozzáadásával készítjük, kiváló mártogatós.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Körözött, könnyű nyáresti vacsora
[/caption]

Egy szelet fehér- vagy rozskenyérrel kiváló vacsora, tálalhatunk hozzá friss zöldségeket, sajtokat, sonkákat.

Milyen fűszerekkel készíthetjük? Mibe tölthetjük a körözöttet? Képgalériás cikkünkből kiderül...>>>

További túrós variációk >>>

Az összes körözött >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!