Friss hírek

2006.01.19. 07:42

Verheugen a kisvállalkozások mellett

Strassbourgban az Európai Parlament januári plenáris ülésszaka alatt Herczog Edit alelnök vezetésével megtartotta első idei ülését a kis- és közepes vállalkozások frakcióközi munkacsoportja.

BAMA

A megbeszélés napirendjén szerepelt az unió versenyképességi és innovációs programja, amelynek célja, hogy célirányos pénzügyi támogatásokkal segítse az innovatív ötletek fejlesztését. Az ülésen részt vett és felszólalt Günter Verheugen, az EU vállalkozásügyi és ipari biztosa, aki felszólalásában hangsúlyozta, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak nagy szerepük van a lisszaboni stratégia megvalósításában, jelenti a CENA hírügynökség. Tájékoztatást adott a tavaly novemberben elindított Modern kis- és középvállalkozói politika eredményeiről.

Verheugen hangsúlyozta, hogy a kis- és közepes vállalkozások fejlesztése és támogatása az osztrák elnökség számára is elsődleges fontosságú, így az állam- és kormányfők tavaszi találkozójának egyik témája az európai növekedési és foglalkoztatási partnerségi program lesz, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!