Friss hírek

2006.01.10. 10:26

Svájcban is baj van a faxokkal

Eljárást indít a svájci katonai ügyészség azok ellen az újságírók ellen, akik nyilvánosságra hozták egy olyan faxüzenet tartalmát, amely európai CIA-börtönök létezését bizonyítja.

BAMA

Az ügyészség államtitok megsértése címén indít eljárást és előzetes nyomozást a Sonntags-Blick című svájci lap főszerkesztője, két újságíró munkatársa és ismeretlen elkövető ellen. A Sonntags-Blick tette közzé annak a titkos faxüzenetnek a tartalmát, melyből kiderült, hogy a CIA valóban tart fönn európai országokban olyan börtönöket, ahol az elfogott terroristagyanús külföldiek kihallgatását végzik. Az ügyészség azt akarja kideríteni, hogy juthatott egy államtitkot tartalmazó közlemény a lap birtokába. A Sonntags-Blick főszerkesztője úgy nyilatkozott: egyáltalán nincs meglepve, és vállalja a felelősséget. Ő úgy gondolta, hogy a nyilvánosság tájékoztatása előbbre való, mint az államtitok megőrzése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!