Friss hírek

2006.01.04. 17:18

Segítség a hitel kiválasztásához

Szerdától elérhető a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének honlapján, a www.pszaf.hu címen a kölcsönfelvételt segítő hitelkalkulátor. Segítségével kiszámolható, hogy az adott hitel esetében mekkora havi törlesztő részleteket kell fizetni és azt hogyan befolyásolja az esetleges kamat- vagy árfolyamváltozás.

T. M.

Ha devizahitelt szeretnénk felvenni, akkor azt is megtudhatjuk, hogy a forint-euró vagy forint-svájci frank árfolyamának változása miatt mennyivel emelkedhet, illetve csökkenhet a havi törlesztőrészletünk. A kalkulátor adatbázisában azonban nem szerepel az összes hitelintézet valamennyi konstrukciója. De ha beszerezzük a bankoktól a konkrét ajánlatokat és beütjük a fontosabb adatokat, akkor tudjuk használni - mondta el érdeklődésünkre Binder István a PSZÁF szóvivője. A program segítségével a teljes futamidőre kiszámítható a törlesztőrészlet, ezt grafikusan és táblázat formájában is ábrázolja. Az adatok azonban csak tájékoztató jellegűek, a hitelintézetek egyedi ajánlatai ettől eltérhetnek. A hitel kiválasztásában segítséget nyújthatnak a különböző hiteltermékeket összehasonlító táblázatok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!