Friss hírek

2006.01.04. 13:03

Osthoff: „Senki sem áll mellettem”

Két héttel a szabadon engedése után a német régésznő, Susanne Osthoff élesen kritikákkal illette a bagdadi német követséget. Úgy véli, hogy szándékosan ellene uszítják a közvéleményt.

BAMA

„Szerintem a németek utának engem”, mondta a mintegy 3 héten keresztül Irakban túszként fogva tartott régésznő a Stern című német hetilapnak. „Tévesen próbálnak engem beállítani, mint aki a bombák és az aknák között ugrándozik Irakban”, nyilatkozta a segélymunként is dolgoző nő. Sunanne-t november 25-én rabolták el Irakban az apjával együtt, és december 18-án engedték el. A szabadulásának a körülményei, illetve a váltságdíj-kifizetés sorra kerülése még a mai napig sem tisztázott tények. Osthoff az interjúban élesen kritizálta a bagdadi német követség munkatársait. „Ahelyett, hogy megvédtek volna, ellenem uszították a közvéleményt”, mondta. A régésznő elleni reakciók akkor éleződtek ki, amikor Osthoff bejelentette Irakba történő visszatérését. (diepresse)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!