Friss hírek

2006.01.13. 06:57

Népszerű a muzulmán Barbi-baba

A muzulmán Eid el-Adha (Áldozati ünnep) egyik legkeresettek ajándéka a Barbi-baba muszlim változata volt. A "Fulla" nevű baba miniszoknya helyett csadort visel, póniló és sportkocsi helyett pedig imaszőnyeggel kell neki beérnie. Kenről pedig szó sem lehet az ő világában.

BAMA

Fulla, a Barbi-baba muszlim változata, igencsak népszerű ajándék a muzulmán gyermekek körében. Ráadásul az ajándékozása a napokban még aktualisabbá vált, ugyanis az Eid el-Adha ünnepre a gyermekek mindig számíthatnak meglepetésekre az új ruha mellett. Míg Fulla tengerentúli barátnője évtizedek óta megtalálható a kislányszobákban, addig ő csak pár hete kapható a nyugati boltokban. Pedig az arab országokban már 2002. óta beszerezhető. Szépen is fogy, főleg az ünnepek idején, néhány országban 1,5-szer nagyobb eladási forgalmat bonyolít le a „muzulmán Barbi”. A karcsúság és a szépség terén nincs köztük különbség, azonban az öltözködésben már jelentkeznek. A fekete hosszú hajú Fulla-baba (neve egyébként jázmint jelent arabul) ruhatárát a miniszoknya-, és topp-kollekciók helyett változatos színű hosszú szoknyák, hosszú ujjú blúzok, fejkendők és a tipikus nyaktól földig érő ruhák alkotják. A lakó-, és a sportkocsi, illetve a ló helyett imaszőnyeggel és speciális fehér imaruhával rendelkezik. Ami pedig a fiúbarátokat illeti, a muzulmán kislányok játékbabája vallásos, felvilágosult és nem érdekli a másik nem. Így szegény Ken-nek (Barbi-baba párja) nincsen muszlim változata. (metimes)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!