Friss hírek

2006.01.12. 15:19

Ferihegy kapaszkodhat

Bécsben csütörtökön bejelentették, hogy elhárult minden akadály, és nyélbe ütik a kassai és a pozsonyi repülőtér adásvételét. A főleg osztrák érdekeltségű Consortium Airport TwoOne társaság a szükséges beruházásokkal együtt összesen 406 millió eurót (nagyjából 101 milliárd 500 millió forint) fordít a két légiközpont megszerzésére.

BAMA

Miután a szlovák kormány igent mondott, a schwechati repülőteret működtető osztrák Flughafen AG, az ausztriai Raiffeisen Zentlalbank Österreich AG és a szlovák Penta Investment Limited vállalatokból összeállt konzorcium a vételi szerződéssel 66 százalékos tulajdonrészt szerezhet meg a két szlovákiai repülőtérből. A pozsonyi létesítmény több mint hatszor annyiba kerül, mint a kassai. A pozsonyi repülőtéren a következő öt évben közel tízmilliárd korona értékű beruházást fog megvalósítani az új tulajdonos a megállapodás szerint. Felújítják és bővítik a terminálokat, a kifutópályákat, az utasok autóparkolóját, és új terminálépületeket is létrehoznak. A kassai repülőtér korszerűsítésére ugyanebben az időszakban közel 416 millió koronát fordítanak.

Az osztrák befektetők a Bécs - Alsó-Ausztria - Pozsony régió lendületes fejlődésére, ezzel párhuzamosan főleg a bécsi és a pozsonyi repülőtér forgalmának gyors növekedésére számítanak a következő években. Számításaik szerint a mostani 17 millió utasszám 2015-ig elérheti a 30 milliót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!