Friss hírek

2006.01.03. 07:45

Az USA Irán elleni légicsapásokra készül

Német és izraeli sajtóértesülések szerint az Egyesült Államok 2006-ban iráni nukleáris célpontok elleni csapásra készül, és ennek végrehajtásában Ankara segítségét kéri.

BAMA

Az izraeli Jerusalem Post és a német Der Tagesspiegel tényként kezeli a támadásról szóló tervet és ezzel hozza összefüggésbe a CIA igazgatója, Porter Goss 2005 decemberi, törökországi meglepetésszerű látogatását, jelenti a CENA hírügynökség.

Az újságok szerint Washington a NATO közvetítését is igénybe venné a támadásban és az amerikai gépek a törökországi támaszpontokat használnák a légi csapásban. Ezt látszik erősíteni az a tény is, hogy Goss ankarai tárgyalásai után pár nappal a NATO főtitkára is Ankarába látogatott.

Az izraeli újság szerint Porter Goss a támadásról szóló tervet a török miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan tudomására is hozta a decemberi látogatás során. A török kormány még nem reagált a hírekre, teszi hozzá a jelentés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!