Friss hírek

2006.01.05. 08:46

Ariel Saron válságos állapotban van

Életben van Ariel Saron izraeli miniszterelnök, akit súlyos agyvérzése miatt csütörtökre virradóra megműtöttek egy jeruzsálemi kórházban - közölték hajnalban izraeli források.

BAMA

A kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy már a végéhez közeledik a politikus agyában támadt heves vérzés elállítását célzó műtét. A kórház rövidesen közleményben számol be Saron egészségi állapotáról. Az izraeli kormányt rendkívüli ülésre hívták össze.

A politkus, aki szerda este már másodszor kapott súlyos agyvérzést, csütörtökön hajnalban már több mint öt órája feküdt a műtőasztalon. Saront szerda este rosszullét miatt szállították be a jeruzsálemi Hadassza kórházba, ahol azonnal elaltatták, lélegeztető gépre kapcsolták és a műtőbe vitték, hogy leállítsák az agyában észlelt heves belső vérzést.

A kormányszóvivő korábban stabilnak mondta a Saron állapotát, kórházi források úgy nyilatkoztak, hogy "jól halad" a műtét. A Háárec című izraeli napilap miniszterelnöki hivatalból származó értesülésére hivatkozva csütörtök hajnalban internetes honlapján azt írta, hogy Saron fél testére megbénult. A lap hozzátette, hogy a politikus munkatársai a csodában reménykednek, bár az orvosok nagyon csekélynek tartják a súlyos agyvérzést követő felépülés esélyeit. (hirado.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!