Friss hírek

2006.01.12. 19:22

A babák összehozzák a Fideszt és az MSZP-t

A belvárosi Fidesz-frakció babakötvény bevezetésére tesz javaslatot a képviselő-testület következő ülésén, jelentette be Puskás András frakcióvezető csütörtökön Budapesten. Pásztor Tibor, a kerületi MSZP frakcióvezetője üdvözli, hogy az általuk kezdeményezett javaslathoz a Fidesz-frakció is csatlakozott.

BAMA

"A testület jövő heti ülésén azt javasoljuk, hogy az V. kerületi önkormányzat támogassa babakötvénnyel a Belvárosban születendő gyermekeket ", mondta a sajtótájékoztatón az ellenzéki politikus. A belvárosi Fidesz tervei szerint gyermekeként ötszázezer forintot különítenének el egy alapba, amelynek kezelésével egy pályázat útján kiválasztott pénzintézetet bíznának meg. Az önkormányzat évente 50 ezer forinttal növelné az összeget, amely a kamatokkal együtt - a frakcióvezető számításai szerint - 21 év múlva meghaladná a 2,2 millió forintot. Puskás András elmondta: a gyermekek 21. életévük betöltése után az V. kerületben otthonteremtésre vagy felsőfokú tanulmányaikra fordíthatnák az összeget. Hozzátette: a lehetőséget azok a családok vehetnék igénybe, ahol mindkét szülő és a gyermek is belvárosi lakos. Így szeretnék ösztönözni a fiatalokat és a családosokat arra, hogy a Belvárosban maradjanak, ott neveljék fel gyermekeiket. Ez azért fontos, mondta Puskás, mert sajnos nagyon kevés gyermek születik az V. kerületben, így a babakötvény néhány száz gyermeket érintene évente.

Szerdán egyébként Demszky Gábor főpolgármester azt jelentette be, hogy 20 ezer forinttal szeretné kiegészíteni a kormány által bejelentett 40 ezer forintos babakötvényt. Pásztor Tibor az ellenzéki tájékoztatóra reagálva az MTI-nek elmondta, örömmel fogadta, hogy csütörtökön a Fidesz-frakció is csatlakozott a kormány programjához, ugyanakkor a Fidesz javaslatát "üres ígérgetésnek" tartja. Mint mondta: a jobboldali párt javaslata szerint a támogatás kifizetése bő két évtized múlva kezdődne csak, addig a gyermekek csupán ígéreteket kapnának, támogatást nem. A szocialista javaslat ezzel szemben azonnal a gyermeknek juttatná az összeget és 18 éves koruktól szabadon rendelkezhetnének az addig megtakarított összeggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!