Friss hírek

2006.01.12. 16:26

200 milliárd az utakra

Az idén soha nem látott nagyságú, 200 milliárd forint értékű közlekedési fejlesztést valósít meg Budapesten és környékén a kormány és a fővárosi önkormányzat együttesen - jelentette be a főpolgármester és a gazdasági miniszter csütörtökön.

BAMA

Demszky Gábor elmondta, hogy a tavalyi 80 kilométer után idén 150 kilométer út felújítása várható. Ősszel megkezdődik a 4-es metró alagútfúrása, áprilistól érkeznek az új, 54 méter hosszú nagykörúti villamosok első szerelvényei, újabb 50 Volvo buszt, új trolikat vesznek és folytatódik a 2-es metró felújítása. Kóka János miniszter közölte, hogy a tárca újabb 3 milliárd forintos útfelújítási támogatást javasol a kormánynak, amiből a fővárosba vezető nagy forgalmú tranzit utakon 30 kilométeres felújítást végezhetnek. Megjegyezte, hogy az északi Duna-hidat márciustól elkezdhetik építeni és a folytatódó munkákkal elérik, hogy a jövő év végére a híddal együtt az M0-ás háromnegyede elkészülhet. Demszky Gábor elmondta azt is, hogy a közműkiváltásokkal a Margit hídnál már meg is kezdődött a novemberig tartó idei útfelújítási időszak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!