Friss hírek

2005.12.19. 07:44

Sztálin majomemberekkel kísérlezett

A szovjet diktátor majomembereket tenyésztett háborús célokra. Az embernél ellenállóbb mutáns lények alkották volna a Vörös Hadsereg elit szakaszát.

BAMA

Egy fekete-tengeri város (Szukumi) játszóterének a kiásása során majomcsontvázakra bukkantak az építőmunkások. A történészek szerint ezzel fény derült az orosz diktátor, Sztálin titkára. Az olasz újság, a La Repubblica“ és az orosz napilap, a „Moszkovskij Komszomolec“ arról számolt be, hogy Sztálin majmokkal akarta keresztezni az embert, és ezek a mutáns szörnyek alkották volna a Vörös hadsereg felmentőcsapatát. Ugyanis a majomemberek ellenállóbbak és érzéketlenek az éhséggel szemben, derülnek ki a szovjet politikai iroda vezetőjének a feljegyzéseiből.

Ilja Ivanov vezetésével folytak akkoriban a mutáns-kísérletek. Neki nem ez lett volna az első, mivel már a ló és a zebra keresztezésén is dolgozott. Sőt, még a neves párizsi Pasteur Intézet is támogatta kutatásait. A franciák rendelkezésre bocsátották a kutatási központjukat Nyugat-Afrikában (Guinea), hogy onnan szerezhessen be nőstény majmokat. Valamint Ivanov afrikai nőket majomspermával akart megtermékenyíteni. Tervei azonban meghiúsultak, és végül egy kazahsztáni munkatáborban halt meg 1931-ben. (bild)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!