Friss hírek

2005.12.13. 08:38

Szorgalmazza az erdélyi magyar tévé létrehozását a MÚRE

Medöbbenéssel értesült a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Igazgatótanácsa arról, hogy Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke, az Erdélyi Televízió Alapító Testületének tagja változtatni akar a támogatás rendeltetésén.

BAMA

Emlékeztettek: a kérés értelmében, arra alapozva, hogy a felajánlott támogatás nem elégséges televízió-alapításra, a meglevő összeget szétosztanák hazai televíziós műhelyek között. A szakmai szervezet – amely a televízió létrehozását kezdeményezte – továbbra is szorgalmazza ezt a tervet, hiszen úgy ítéli meg, hogy a romániai magyarságnak továbbra is szüksége van egy teljes műsoridős önálló vizuális médiumra. – Ha ezen médium létrehozásáért tett erőfeszítéseink folytatásáról lemondunk, az eredeti cél megvalósítása bizonytalan időre halasztódik – áll az igazgatótanács által elfogadott dokumentumban. Úgy vélik, hogy Takács Csaba és Nagy Zsolt eljárása nélkülözte a demokratikus ügyintézés szabályait, mivel a Janovics Jenő Alapítvány kuratórium tagjainak véleményét nem kérték ki. (szabadság)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!