Friss hírek

2005.12.30. 09:31

Öt Zala megyei települést elzárt a hó

Nem járhatók a Gelse-Zalaszentbalázs, a Nagykanizsa-Pötréte, a Pötréte-Hahót, az Újnéppuszta-Újudvar, a Zalakaros-Zalakomár, illetve a Galambok-Zalakomár közötti alsóbbrendű utak.

BAMA

A települések és az utak felszabadításának érdekében a munkagépek dolgoznak - tette hozzá a szóvivő. A vasúti közlekedésben Vas, Zala és Veszprém megyékben, valamint a főváros pályaudvarainál fennakadások vannak. Az autóbusz-közlekedésben késések várhatók Budapesten a budai részen, illetve a nyugati megyék dombvidékein.

A szóvivő tájékoztatása szerint a lakosság élelmezési és egészségügyi ellátásában egyelőre fennakadás nincs. Mint elmondta, az OKF Veszélyhelyzeti Központját készenlétbe helyezték, felkészültek a Kormányzati Koordinációs Bizottság operatív törzsének szükség szerinti összehívására. Emellett a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban áttekintik a közlekedés biztosítása érdekében szükséges teendőket.

Somogy egész területét hó borítja, péntek reggelre 10-15, a Balaton déli partján 20 centiméter hó esett, helyenként félméteres hóátfúvások keletkeztek - közölte a megyei közútkezelő ügyeletese. Egyelőre valamennyi út, ha nehezen is, de járható - mondta Németh Zoltán.

Az M1-es és az M7-es autópályán is havazik, 3-8 cm hó van a burkolaton. Az M3-as autópálya gödöllői szakasza és az M5-ös is havas, de járható. A középső megyékben is folyamatosan esik a hó, a fő- és a mellékúthálózat havas, de az eddig lehullott 5-15 cm-es hóval még bírnak a munkagépek, az utak havasak, de mindegyik járható.

Ezek is érdekelhetik