Friss hírek

2005.12.22. 13:22

Őrizetbe vették Maradonát

Másfél évvel azután, hogy túlsúly, kokainfogyasztás és súlyos szívproblémák miatt kórházba szállították, újra a futballpályára lépett Diego Maradona, aki egy brazíliai jótékonysági mérkőzésen vett részt. A meccs után összetűzésbe keveredett a hatóságokkal a repülőtéren.

BAMA

Az argentinok botrányos életű legendája Zicónak, a nyolcvanas évek brazil sztárjának a meghívására utazott Rio de Janeiróba, ahol - többek között Bebeto társaságában - a már visszavonult sztárok csapatával 4-4-es döntetlent játszott a helyi ligaválogatott ellen. "Egy órán keresztül bírtam, hála a leadott 53 kilónak. Az újjászületésemet főként a két lányomtól kapott szeretetnek köszönhetem" - mondta a partvonal mellett lihegve a 45 éves klasszis, majd gyorsan szivart kért egy barátjától. A jelenleg a világbajnoki résztvevő japán válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Zico áradozva beszélt az 1986-ban világbajnok zseniről: "Most már nyugodtan halok meg, végre egy csapatban játszottam Maradonával. Olyan példakép ő, aki a halál torkából tért vissza" - mondta az est főszervezője, aki akciója révén több tonnányi ennivalót juttat el a rászorulókhoz.

Maradona a meccs után botrányt okozott a riói repülőtéren. A 45 éves argentin klasszis késve érkezett meg a légikikötőbe, és hangosan nehezményezte, hogy nem tartották vissza a kedvéért a Buenos Airesbe induló gépet. Emiatt előbb az alkalmazottakkal, majd a helyszínre érkező rendőrökkel is összeveszett. Az 1986-os világbajnok a vita során gúnyos megjegyzéseket tett a helyi hatóságokra, ami ott bűncselekménynek minősül, ezért őrizetbe vették, bár a hivatalos tájékoztatás szerint nem emeltek vádat ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!