Friss hírek

2005.12.29. 08:17

Nem ismétlik az iraki választásokat

Az ENSZ egyik bagdadi munkatársa révén szerdán közölte, hogy nem lát okot az e hónapban lebonyolított iraki parlamenti választások megismétlésére.

BAMA

A december 15-i választás átlátható és szabályos volt, menete pedig békés – mondotta Craig Jenness, a világszervezet munkatársa az iraki választási bizottság által szervezett sajtótájékoztatón Bagdadban. Mint megjegyezte, a részvételi arány magas volt, a voksoláson az arab ország valamennyi népcsoportja képviseltette magát. A választással kapcsolatos kifogások alacsony számát igazolandó hozzátette: minden hétezredik választóra jutott egy panasz. Irakban napok óta tüntetések zajlanak, túlnyomórészt szunnita arabok részvételével, amelyeken megkérdőjelezik a választások eredményét, állítva, hogy azt a többségi síita népességnek kedvezve manipulálták. A voksolás végeredménye várhatólag január elején születik meg. (szabadság)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!