Friss hírek

2005.12.30. 09:24

Korszerűsödik a foglalkoztatási szolgálat

Az a cél, hogy az álláskeresők önállóan is tudjanak tájékozódni, és az interneten keresztül találjanak munkát.

BAMA

A jövő év közepétől a tervek szerint a munkaügyi kirendeltségeken kívül a különféle közterületi helyszíneken, például bevásárlóközpontokban, önkormányzatoknál, teleházakban is elérhetők majd a foglalkoztatási szolgálat információi, egyes szolgáltatásai - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, tájékoztat a kormányzati portál. A számítógépes terminálokkal ezekről a helyszínekről is tájékozódhatnak majd az álláskeresők a képzési és munkalehetőségekről. Elküldhetik önéletrajzukat a nyilvántartásba, és jelentkezhetnek az egyes állásokra.

A számítógép segítségével önállóan tájékozódni képes munkanélküliek vagy új állást keresők így hamarosan csaknem a munkaügyi kirendeltségek számával egyező új helyszínen is kapcsolatba léphetnek a szolgálattal. Jelenleg több mint 170 munkaügyi kirendeltség szolgálja az álláskeresőket, csaknem ennyi lesz az új információs pont is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!