Friss hírek

2005.12.29. 11:15

Iszlám központot zártak be Németországban

Neu-Ulm-ban bezárták a német hatóságok azt a kultúrközpontot, melyet az az arab származású férfi látogatott, aki feljelentette a CIA-t jogtalan fogvatartása miatt.

BAMA

Khaled al-Masrit elrabolta az amerikai titkosszolgálat, és Afganisztánba szállították kihallgatás végett, ugyanis terrorizmus gyanújába keveredett. Khaled állítja, hogy öt hónapos fogvatartása idején embertelen bánásmódban volt része, és meg is kínozták fogvatartói.

Úgy tűnik, letartóztatásának közvetlen előzménye az volt, hogy a neu-ulmi kultúrközpontot rendszeresen látogatta, ahol egy házkutatás alkalmával terrorista propagandaanyagot találtak a német hatóságok. Az ügy kapcsán felmerült az is, hogy a szélsőségesnek minősített arabok kapjanak nyomkövető implantátumot, mellyel állandóan lehet tudni tartózkodási helyüket Németország területén. Körülbelül 3000 gyanús ''elemről'' lenne szó, de az eljárás egyelőre csak javaslat. (ziare.com)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!