Friss hírek

2005.12.01. 20:58

December 7-én indul a .eu végződésű domain-nevek regisztrációja

Viviane Reding, az Európai Bizottság információs társadalomért és médiáért felelős tagja levélben tájékoztatta Kovács Kálmán magyar informatikai és hírközlési minisztert, hogy december 7-től a tagországokban lehetőség nyílik az .eu végződésű, felső szintű domain-nevek regisztrációjára.

BAMA

A regisztráció szakaszos eljárás, amelynek első, négy hónapig tartó szakaszában a közfeladatot ellátó szervek regisztrálhatnak. A regisztráció iránti kérelem az EURid honlapján közzétett regisztrátori listán található, amit a regisztrátorhoz kell benyújtani, jeletni a CENA hírügynökség. Az átmeneti időszak alatti jelentkezés feltétele, hogy a kérelmezők igazolják jogosultságukat, azaz a korábbi jog fennállását vagy a közfeladatot ellátó szervezeti minőségüket.

A közfeladatot ellátó szervek nevéhez fűződő jogok fennállásával kapcsolatos igazolásokat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hitelesíti. Az igazolásokat vagy a szervezet maga, vagy a regisztrátor, mint a szervezet meghatalmazottja nyújtja be postai úton az EURid által kijelölt beolvasó központba. Az érkezési sorrend általánosan elismert elve a regisztráció valamennyi szakaszában érvényesül, vagyis az adott domain-nevet annak kell kiosztani, akinek a kérelme technikailag helyesen és a rendeletnek megfelelően időrendi sorrendben elsőként érkezett be a nyilvántartóhoz, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!