Friss hírek

2005.12.19. 16:36

Alonso elhagyja a Renault csapatát

Szenzációként hatott Fernando Alonso hétfői bejelentése: megválik a Renault Forma-1-es csapatától és 2007-től a McLaren-Mercedes versenyzője lesz. Néhány napon belül ez a brit-német csapattal kapcsolatban a második fontos hír. A múlt héten tették közzé, hogy megszerezték fő szponzoruknak a Vodafone-t.

BAMA

A két döntés valószínűleg összefügg, feltelezhetően a Vodafone szorgalmazta a fiatal spanyol tehetség szerződtetését.

A 24 éves versenyző pedig a Renault-nál jutott a csúcsra. Hét győzelemmel és 133 ponttal zárta az évadot, megtörte Michael Schuhmacher évekig tartó tündöklését és ő lett minden idők legfiatalabb Renault-s világbajnoka. Alonso csapatváltása ráadásul azt is jelenti, hogy 2006 végén a Mercedes mostani két vezető pilótája közül az egyiknek, Kimi Räikkönennek vagy Juan Pablo Montoyanak át kell adnia neki a helyét. Ron Dennis csapatkapitány úgy nyilatkozott, mindkét versenyzővel folynak a megbeszélések. Az a valószínűbb, hogy Räikkönen áll fel, ő állítólag már aláírt egy szándéknyilatkozatot arról, hogy átveszi Schumacher posztját a Ferrarinál.

A Renault csapatkapitánya, Patrick Faure ma bevalotta, hogy nagyon meglepte Alonso bejelentése. De nem neheztel rá, mondta Faure, hiszen tudja, hogy egy élsportolónak fontosak a kihívások, az új célok. Mivel egy év még hátravan a váltásig, ők továbbra is csak arra koncentrálnak, hogy Alonso a 2006-os szezonban megint a lehető legjobban teljesítsen. Sokan úgy értékelik Alonso döntését, hogy ez újabb bizonyítéka annak, hogy az autópiacon egyre inkább hátraszoruló Renault előbb-utóbb valószínűleg kiszáll a Forma-1-ből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!