Friss hírek

2005.12.07. 14:09

A GfK Befektetési barométer őszi felmérésének eredményei

A GfK Befektetési barométer őszi felmérésének eredményei szerint a tengerentúlon nőtt azoknak az aránya, akik megtakarításaikat befektetik - áll a piackutató intézet felmérésében.

BAMA

Az Egyesült Államokban a tőzsdei értékpapírok a legkedveltebbek, de Európa befektetési kérdésekben továbbra is megfontolt – állapítja meg a GfK Custom Research Worldwide és a Wall Street Journal Europe legfrissebb tanulmánya.

A GfK Custom Research Worldwide és a neves pénzügyi napilap, a Wall Street Journal együttműködésében félévente elkészülő Befektetési barométer a magánszemélyek vagyoni helyzetét elemzi; rákérdez arra, hogyan fektetne be egy-egy magánember 50 ezer eurót (az Egyesült Államokban 50 ezer dollárt, Közép- és Kelet-Európában 25 ezer eurót) és azt, hogy mely befektetési formák pozíciói erősödtek, illetve gyengültek - áll a jelentésben.

A tanulmány készítése során, 2005. őszén összességében 16 országban – 13 európai államban, az Egyesült Államokban, Oroszországban, és az Európa Unióba igyekvő Törökországban – végezték a felmérést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!