Friss hírek

2005.10.14. 12:04

Négy halott az eső miatt

Négy halottja és két sérültje van már a Spanyolország északkeleti részén harmadik napja tartó özönvízszerű esőzéseknek. Az esővíz Barcelonában a metróba is betört, amelynek egy szakaszát lezárták. Péntek hajnalig 300 milliméternyi eső hullott le Barcelona és Gerona tartományokban, ahol a megáradt folyók nagy területeket árasztottak el.

BAMA

A felhőszakadás Geronában négy halálos áldozatot követelt, egy 74 éves asszonyt saját házánál ragadott el a víz, a másik három áldozatot pedig autóikkal együtt sodorta el az áradat Vilanova de la Muga településen. Barcelona tartományban ugyancsak egy gépkocsit ragadott el a megáradt Piera folyó, de a jármű utasainak sikerült idejében kimenekülniük, de ketten közülük kórházi ápolásra szorultak. Az áradások több száz embert tették hajléktalanná. A hatóságok több vidéki országutat lezártak le, számos iskolában szünetel a tanítás. Az északkelet-spanyolországi régióban évtizedek óta nem volt példa hasonló felhőszakadásra, sőt, a tavalyi esztendő kifejezetten aszályos volt Katalóniában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!