Friss hírek

2005.10.30. 14:03

Merényletek Újdelhi forgalmas piacterein

Pokolgépes merényletek sorozatát hajtották végre az indiai fővárosban szombaton este, három nappal egy fontos hindu és muzulmán ünnep előtt.

BAMA

Az Újdelhi különböző pontjain - két zsúfolt piacon - bekövetkező robbanásokban legalább 61 ember vesztette életét, a sebesültek száma pedig több mint 188. Az indiai fővárosban a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket rendelték el. A rendőrség az éjszaka folyamán Újdelhi-szerte több tucat kisebb szállodában is rajtaütéseket hajtott végre. Több mint 150 embert állítottak elő, de hivatalosan egyiküket sem vették őrizetbe. Az újdelhi magyar nagykövetségnek nincs tudomása magyar áldozatokról. A támadásokat határozottan elítélte az ENSZ főtitkára, valamint az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Egy eddig ismeretlen kasmíri fegyveres csoport vállalta a szombati újdelhi robbantássorozat elkövetését - közölte egy televíziós csatorna. Az NDTV 24x7 magántelevízió vasárnap adta hírül, hogy az Inkilabi (Forradalom) elnevezésű csoport jelentkezett egy helyi hírügynökségnél Kasmír nyári fővárosában, Szrinagárban, bejelentve, hogy emberei követték el az újdelhi robbantásokat. csoport további merényleteket helyezett kilátásba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!