Friss hírek

2005.08.05. 11:48

Államfőváltás

Beiktatták hivatalába Sólyom Lászlót. Mától öt évig ő Magyarország köztársasági elnöke.

BAMA

A ceremóniát a Sándor-palota Tükörtermében tartották, ahol részt vettek a legfőbb közjogi méltóságok, Göncz Árpád volt köztársasági elnök, az alkotmánybírók, a kormánytagok, az ombudsmanok, a Legfőbb Ügyész, az Állami Számvevőszék elnöke és a parlamenti pártok elnökei és frakcióvezetői. Sólyom László visszafogott, rövid ünnepségen vette át hivatalát.

Az állam nem én vagyok, és nem mi, az állam vezetői vagyunk, a magyar állam alkotója a magyar nép - mondta a hivatalba lépése alkalmával rendezett ünnepségen Sólyom László pénteken a Sándor-palotában. A Magyar Köztársaság elnöki székében Mádl Ferencet felváltó 63 éves jogászprofesszor a hazaszeretet jegyében „kollegiális bizalommal” fordult az eseményen megjelent állami vezetőkhöz, és azt kérte, működjenek együtt vele. „A magyar néptől pedig bizalmat és támogatást remélek” - jelentette ki az új államfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!