Friss hírek

2005.08.30. 17:14

A VMDP elítéli a Kasza elleni támadást

BAMA

A Vajdasági Magyra Demokrata Párt (VMDP) kölzeményt adott ki a Kasza József lakása előtt ma hajnalban történt incidens kapcsán: "A Vajdasági Magyar Demokrata Párt elítéli a Kasza József pártelnök szabadkai háza előtt elkövetett robbantást.

Az ilyen incidensek csak arra alkalmasak, hogy figyelmeztessenek: a szerb hatalom nem tud eredményesen fellépni a nemzetek közötti viszonyok mérgezésével szemben. A VMDP a szabadkai eset kapcsán is figyelmeztet: Csorba Béla pártalelnök temerini házában a nagykapu alatt becsúsztatott nagykésre tűzött üzenet szerzője még mindig ismeretlen. Pedig a legyilkolunk benneteket jelszó olyan egyértelmű fenyegetés volt, amelynek a célja felől még csak találgatásokban sem lehet bocsátkozni. A VMDP felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen súlyos incidensek következményeit csak a belgrádi hatalom enyhítheti. Úgy, hogy felfedi az elkövetők kilétét és bíróság elé állítja a tetteseket. Csak a nulla tolerancia elvének alkalmazása hozhat eredményt. Amíg a szerb hatalom nem vállalja a legszigorúbb viszonyulást a nemzeti alapú bűncselekményekhez, a vajdasági magyaroknak az a benyomása lehet, hogy hallgatólagosan elfogadja, legalább is eltűri az erőszakot." A közleményt a VMDP elnöksége nevében Csorba Béla alelnök írta alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!