Friss hírek

2005.08.18. 16:26

284 millióba kerül az ünnep

Az augusztus 20-hoz kapcsolódó központi ünnepségek három napjának összköltsége bruttó 284 millió 75 ezer forint - mondta László Boglár kormányszóvivő.

BAMA

A rendezvények 19-én, pénteken a dunai vízi színpadon tartandó Örömkoncerttel kezdődnek. Másnap az Országház épülete előtt katonazenekari bemutatót láthatnak reggel nyolctól az érdeklődők, amelyet a köztársasági lobogó felvonása, tisztavatási ünnepség, majd Sólyom László államfő beszéde követ. Az állami kitüntetéseket az Országházban délután kettőkor adják át, 17 órakor pedig ünnepi szentmise lesz a Szent István Bazilikánál, ahonnan a Szent Jobb Körmenet is indul. A Városligetben kenyérfesztivál lesz délelőtt 10 órától. 20.15-től a Roosevelt téri nagyszínpad az István a király című rockoperával fogadja az oda látogatókat. Az ünnepi tűzijáték a szokásoknak megfelelően 21 órakor kezdődik. A vasárnapi programok keretében a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon délután négy órától légibemutató, 14 órától a Blaha Lujza téren a Kisebbségi Zenekarok Fesztiválja szórakoztatja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!