Friss hírek

2005.07.21. 15:25

Négy újabb merényletkísérlet Londonban

Támadók négy újabb merényletet kíséreltek meg Londonban. Három metróállomáson és egy buszon akartak robbantani a terroristák, ám csak egy személy sérült meg a támadások következtében.

BAMA

A Warren Streeten a merénylő a hátizsákjában lévő robbanószert próbálta felrobbantani, azonban csak a gyújtószerkezet lépett működésbe. Egy személy megsérült, a támadónak pedig sikerült elmenekülnie az őt üldöző utasok elől. A 26-os buszon egy kisebb detonáció betörte a jármű ablakait. Az egyik támadó a hírek szerint egy kórházba menekült be, amit a rendőrség később körbevett. Őrizetbe vettek viszont egy alacsony közel-keleti, vagy ázsiai férfit a miniszterelnöki rezidencia közelében.

Közben kézre kerítették a két héttel ezelőtti véres londoni merényletsorozat végrehajtóinak vezetőjét, az al-Kaida irányítóját. Haroon Rashid Aswat - akiről a brit rendőrség kiderítette, hogy néhány órával a robbanások előtt telefonon beszélt az elkövetőkkel - a pakisztáni rendőrség vette őrizetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!