Friss hírek

2005.02.02. 13:04

Szili Katalin látogatása az V. kerületben - mélygarázst terveznek a Kossuth téren

Az Országgyűlés elnöke szerdán látogatást tett a főváros V. kerületében, ahol az önkormányzat képviselőivel találkozva elmondta, a fővárossal és a kormánnyal is egyeztetett már arról, hogy a Kossuth téren mélygarázst létesítsenek.

BAMA

A házelnök kerületi útja során felkereste a Szent István-bazilikát, az Alkotmány utcai kisegítő iskolát és az idősek  átmeneti gondozóházát is. 
Szili Katalin elmondta: az V. kerületben tett látogatása  apropója az volt, hogy a Parlament ebben a kerületben van, a célja  pedig az, hogy megismerkedjen azokkal a gondokkal, problémákkal,  amelyekkel ez a városrész küzd. 

"Mivel egy olyan háznak vagyok a +házvezetőnője+, amely itt van  ebben a kerületben, úgy gondoltam, hogy illő ide ellátogatni,  felkeresni a polgármestert" - tette hozzá. 
A házelnök Steiner Pállal, az V. kerület polgármesterével  először a Szent István-bazilikát látogatta meg, ahol Szabó Géza  kanonok elmondta, hogy 2005. november 19-én lesz a bazilika  felszentelésének 100. évfordulója. 

Az Alkotmány utcai kisegítő iskolában tett látogatása során az  ott tanuló, gyengén értelmi fogyatékos gyerekeknek Szili Katalin  felajánlotta, hogy végigvezeti őket a Parlamentben.
A polgármester az iskoláról elmondta, hogy a közeljövőben a  Szemere utcába költözik át, ahol a mostaninál méltóbb helyen  tanulhatnak majd a diákok. 

"A kerület nagyon sok erőfeszítést tesz arra nézve, hogy ezek az  intézmények (...) olyan helyzetet tudjanak az ott élőknek teremteni,  ami egy európai országhoz illő" - mondta az Országgyűlés elnöke már  a kerületben lévő idősek átmeneti gondozóházában, ahol is tíz idős  embert ápolnak.    
 
Az V. kerület vezetőivel és a képviselő-testület tagjaival  tartott fórumon felmerült, hogy jó lenne, ha lebontanák a kordont a  Parlament előtt. "Én ennek nagyon nagy támogatója lennék és  megkezdem a Köztársasági Őrezreddel az egyeztetést" - közölte a  felvetésre válaszolva Szili Katalin.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!