Friss hírek

2005.02.11. 11:22

Nyilvános az ügynöklista!

Korábbi bejelentése szerint ma hozza nyilvánosságra honlapján a múlt rendszer már ismert ügynökeinek nevét a Political Capital. A listát folymatosan frissítik.

BAMA

Már ismert ügynökök listáját, 19 nevet tett közzé honlapján a Political Capital kutatóintézet. A listán többek között volt miniszterelnök, parlamenti képviselő, ismert sportoló illetve zenész is szerepel.

Az intézet úgy véli: a magyar politika már 15 éve adósa a választóknak és a közvéleménynek azok listájával, akik a múlt rendszerben önként vagy kényszerből együttműködtek a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségével.

A kutatóintézet közleménye szerint teljes listájukon a most nyilvánosságra hozott neveken túl további 97 szerepel. Jelenleg jogászokkal vizsgálják, hogy az újabb neveket milyen feltételekkel tehetik közzé.

Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman azt hangsúlyozta: az interneten olvasható listán csak azokat a neveket lehet megjeleníteni, amelyeket jogszerűen hoztak nyilvánosságra.

A lista az elemző intézet saját honlapján olvasható.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!