Friss hírek

2005.02.15. 17:40

Műcsarnok - francia festészeti tárlat, 200 ezer látogató

A kétszázezredik látogatót köszönti Bozóki András kultuszminiszter a négy évszázad francia festészetének remekműveit bemutató kiállításon szerdán, a budapesti Műcsarnokban.

BAMA

A Mesterművek - 400 év francia festészete című, december 16-án nyílt tárlat kettőszázezredik látogatója várhatóan szerda  délután érkezik meg az intézménybe; meglepetésekkel és ajándékokkal  várja Bozóki András, továbbá Fabényi Júlia, a Műcsarnok főigazgatója  és a kiállítás támogatói - közölte a kulturális minisztérium.

Az évtized kiállításának tekintett bemutatón száz francia mester  - közöttük Cézanne, Corot, Degas, Delacroix, Gauguin, La Tour,  Manet, Matisse, Monet, Picasso, Renoir és Toulouse-Lautrec - csaknem  százhúsz festményét állították ki.
    
A rendezvényt szervező Edge Communications cég közlése szerint a  látogatók körében a korai, 17-18. századi mesterek munkái, illetve a  19. század végén és a 20. század elején készült művek, így például  Degas, Renoir, Cézanne, Matisse képei a legnépszerűbbek.
    
A képzőművészeti tárlat iránt továbbra is rendkívül nagy az  érdeklődés; a látogatók közül sokan csatlakoznak a fiatal  művészettörténészek segítségével folyamatosan igénybe vehető  tárlatvezetésekhez.
    
A kiállítást továbbra is meghosszabbított nyitva tartás mellett,  minden nap 10 és 20 óra között lehet megtekinteni február 27-ig.
    
A 2003. december 1-jén nyílt Monet és barátai című  impresszionista tárlatot a Műcsarnokkal szemközti Szépművészeti  Múzeumban több mint negyedmillióan tekintették meg három és fél  hónap alatt.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!