Friss hírek

2005.02.01. 15:33

Mintegy 400 ezren érkeztek diszkont légitársasággal Magyarországra

Egész évre számolva összesen mintegy 400 ezer külföldi vendég érkezett Magyarországra diszkont légitársasággal - közölte Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója egy szakmai konferencián kedden Budapesten.

BAMA

A Magyar Turizmus Rt. becslése szerint ebből mintegy 108 millió euró közvetlen idegenforgalmi bevétel származik az egész évre  vetítve.

Jelenleg kilenc diszkont légitársaság indít közvetlen járatot  Budapestre, mintegy 50 európai városból.

Galla Gábor elmondta: a kiemelt küldő országokból tavaly az első  tizenegy hónapban 20 százalékkal nőtt a külföldiek által Budapesten  eltöltött vendégéjszakák száma. Reményei szerint ez a tendencia az  idén folytatódik. Hozzátette: az MT Rt. célja egyebek mellett, hogy  az Európában működő mintegy 30 diszkont légitársaság közül  továbbiakat "idecsábítsa".

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy új koncepciót kívánnak  bevezetni a diszkont légitársaságokat igénybevevő utasok számára. Így a napokban indult el az úgynevezett Fly and Bus szolgáltatás.  Ezzel a Magyarországra diszkont légitársasággal utazni vágyók további szolgáltatásokat vehetnek igénybe, amelyeket az adott légitársaság honlapján érhetnek el. Túrákat szerveznek Budapestről  egyebek mellett Visegrádra, a Balatonra, Hajdúszoboszlóra, Bükfürdőre.

Toldi Annamária, a szolgáltatást végző Fly and Bus Kft.  ügyvezető igazgatója elmondta: külön csomagokat állítanak össze a  téli, illetve a nyári időszakra. 
A Magyar Turizmus Rt. a projekt megvalósítását egy támogató  nyilatkozattal kívánja elősegíteni - tette hozzá.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!